Verden

Kaos over hele Europa

Snø og kulde skaper problemer over hele Europa. Fly, tog og biler står.

Store mengder snø førte til at mange flyplasser i Europa måtte stenge onsdag. I Genève i Sveits måtte den internasjonale flyplassen stenges. Også i London og Edinburgh i Storbritannia måtte flyplasser stenges. I tillegg ble over 200 fly fra tyske Frankfurt stanset. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

På Gatwick-flyplassen utenfor London sitter flere hundre nordmenn værfast.

Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Han mener Europa kunne vært bedre forberedt.

– Det er dårlig vær flere steder i Europa. Ikke alle er like flinke som Norge til å takle dårlig vær. Det har vi fått tydelige bevis på de siste dagene, sier han til nettavisen vg.no.

Snøen og kulda skaper også store problemer for tog- og veitrafikk. I Sveits, Polen og Tsjekkia har det vært hundrevis av ulykker langs veiene. I noen av ulykkene har folk dødd. I deler av Frankrike måtte hvert femte tog stanses onsdag.

Det franske elektrisitets-selskapet RTE sliter også med kulda. Selskapet advarer nå om kutt i forsyningen av strøm. Da blir det mindre strøm å bruke for franskmenn. Kuttene kommer som følge av det rekordhøye forbruket.

Over hele Europa blir det satt nye kulde-rekorder. Folk i Sveits opplever den verste kulda på 45 år.

LES MER HER: Kaldt, kaldt, kaldt.

I Norge klarer vi heller ikke styre unna problemer. Onsdag sporet to T-bane vogner av på Tøyen stasjon i Oslo. Det førte til store forsinkelser for alle T-baner i hovedstaden. T-banen gjennom Oslo sentrum blir stengt til torsdag morgen.

På Østfoldbanen var det også to tog som sto. I tillegg var det problemer med signal-anlegg og brudd på skinnene.

Kulda er ventet å vare ut neste uke.

LES MER HER: Frøs i hjel i natt.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå