Verden
Bildet viser journalisten Ammar al-Hamdan . Han er løslatt fra fengsel i Libya. Den norske journalisten har sittet fengslet siden 7. mars. Han jobber for TV-kanalen Al Jazeera.

– Trodde jeg ville bli drept

Den norske journalisten Ammar al-Hamdan er løslatt fra fengsel i Libya. Han trodde at han ville bli drept.

– Jeg var den siste som ble løslatt. Jeg var sikker på at de ville drepe meg, sa Ammar al-Hamdan i et intervju med NRK torsdag.

Journalisten jobber for TV-kanalen Al Jazeera. Han var i Libya sammen med tre kolleger. Det var da han ble tatt til fange. Libyske sikkerhets-styrker pågrep journalistene mandag den 7. mars. Torsdag ble han løslatt. Nå er han i trygghet i Tunisia. Det var Al Jazeera som først meldte at han var sluppet fri.

LES MER HER: Norsk journalist løslatt

Al-Hamdan ble anklaget for å være agent. Myndighetene mente at han jobbet på oppdrag både fra Norge og fra Qatar. Al Jazeera har sitt hovedkvarter i Qatar. Selv har al-Hamdan palestinsk bakgrunn. Men han er norsk statsborger og bor i Norge.

LES MER HER:Journalister arrestert i Libya

De fire journalistene ble avhørt mange ganger. al-Hamdan og kollegene fikk bind for øynene under avhørene, forteller han til NRK.

Libyske etterforskere var veldig opptatt av folk som jobbet for NRK øst i Libya. Det gjaldt blant annet korrespondent Sidsel Wold.

Mer fra Verden

På forsiden nå