Verden

– Jeg blir den svake i president-valget

Barack Obama blir den svake kandidaten i president-valget i USA neste år. Det tror han selv. Over halvparten er misfornøyd med det han har fått til.

USAs president Barack Obama tror selv at han vil slite i valget neste år. Han mener at han trolig blir den svake kandidaten. Andre kan gjøre det bedre. Amerikanerne skal velge ny president i 2012. Over halvparten av amerikanerne er misfornøyd med det Obama har fått til. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

En menings-måling viser at han har mistet støtte til valget i november 2012. Men presidenten vil jobbe for å gjøre det bedre.

– Jeg føler at jeg løper i motbakke. Årsaken er den økonomiske situasjonen. Men det har jeg ikke noe imot. Jeg er vant til å være den svake. Det sier Obama i et intervju med kanalen ABC News og nettstedet Yahoo.

LES MER HER: Ny plan skal redde USA

Obama var USAs første afro-amerikanske president. Han vant da partiet Demokratene skulle velge sin kandidat til president i 2008. Da kjempet han mot Hillary Clinton. Hun var en klar favoritt da de lette etter kandidat.

51 prosent av amerikanerne er misfornøyde. De synes ikke Obama har gjort det godt nok som president. Det viser flere menings-målinger, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå