Verden
Bildet viser folk som demonstrerer i Syria.

Militærvogner på vei inn i Homs

Mange militærvogner er på vei inn i Homs. Det er sammen med 1.000 nye soldater.

De siste dagene har det vært harde angrep mot byen Homs. Den ligger i Syria. Syriske myndigheter sier de angriper byen for å stanse opprøret mot president Bashar al-Assad. Torsdag sendte myndighetene flere styrker inn i byen Homs. Det var flere titalls militærvogner og andre kjøretøyer. Også 1.000 nye soldater var på vei til byen.

LES OGSÅ: – Angrepet mot Homs fortsetter

Hundrevis av mennesker skal ha blitt drept i Homs onsdag. Store boligområder i Homs er uten strøm og vann. Det er etter at områdene er blitt bombet. Det mangler også mat i byen. Folk gjemmer seg i husene sine. Sykehusene er fulle av skadde.

Landet Tyrkia vil hjelpe Syria. Ahmet Davutoglu sier at det ikke lenger går å se på det som skjer i Syria. Davutoglu er utenriksminister i Tyrkia. Han er på vei til Washington i USA. Der vil han snakke om hva resten av verden kan gjøre for å hjelpe det syriske folket.

Davutoglu var på vei til Washington der han vil drøfte et tyrkisk forslag om en internasjonal konferanse om krisen og om humanitær hjelp til sivilbefolkningen.

– Vi må fortelle det syriske folk at vi står sammen med dem, sa Davutoglu.

Ban Ki-moon sier at Den arabiske liga skal sende observatører inn i Syria. Ki-moon er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Den arabiske liga skal samarbeide med FN.

Den arabiske liga trakk observatørene ut av Syria i slutten av januar. Det var på grunn av den økende volden i landet.

FNs sikkerhetsråd blir ikke enige om hva de skal gjøre for å hjelpe Syria. Russland og Kina stemte mot et forslag til hva FN kan gjøre.

– Det har gjort at syriske myndigheter kriger enda hardere. De skader sitt eget folk, mener Ban Ki-moon.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiste tidligere denne uka til Syria. Der møtte han Syrias president Bashar al-Assad. Men ingen vet om presidenten lovte å stoppe volden.

Mer fra Verden

På forsiden nå