Verden
Bildet viser en rekke parkerte biler med store skader. Ødelagte biler står igjen etter et angrep i bydelen Baba Amro i Homs i Syria.

Nye kraftige angrep i Homs

Tirsdag var det nye angrep mot byen Homs i Syria. Bombe-angrepene skal være de kraftigste på flere dager.

Angrepet skjedde i bydelen Baba Amro. Denne bydelen er viktig for opprørerne. En aktivist kaller angrepene svært kraftige. Minst seks vanlige folk skal ha blitt drept i angrepene tirsdag morgen.

– Situasjonen er tragisk. Vi får ikke fraktet folk som trenger hjelp ut av bydelen. Det er gravide kvinner, mennesker som har problemer med hjertet, og mange skadde, sier Hadi Abdullah til nyhetsbyrået AFP.

LES MER HER: 25 drept i nye eksplosjoner

Tre aktivister skal ha vært på vei inn i bydelen med hjelp til folk. Men bilen deres ble truffet av en rakett. Alle ble drept, ifølge Abdullah. Han sier aktivistene ble advart på forhånd. Men de mente at siden ingen andre hjalp folk der, så måtte de gjøre det. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det faller i gjennomsnitt to raketter i minuttet, sier Rami Abdel Rahman. Han leder Det syriske observatoriet for menneske-rettigheter. Det er en organisasjon i London i Storbritannia. Den er drevet av syrere som bor i utlandet.

LES MER HER: – Angrepet mot Homs fortsetter

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.

Mer fra Verden

På forsiden nå