Verden
Bildet viser røyk etter at en bombe har truffet en bygning i Homs. Folk i byen Homs i Syria får endelig nødhjelp.

Nødhjelp framme i Homs

Organisasjonene Røde Kors og Røde Halvmåne er framme med nødhjelp til den syriske byen Homs. De er klare til å dra inn i bydelen Baba Amro.

Over 200.000 mennesker skal ha sittet innesperret i bydelen Baba Amro. I nesten fire uker regjeringens styrker bombet bydelen. Vanlige folk mangler mat, medisiner og andre nødvendige ting. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Opprørerne i Syria sier ifølge en talsmann for Dansk Røde Kors at de har trukket seg ut av Homs. Regjerings-hæren hevder å ha vunnet slaget om byen.

LES MER HER: Smuglet ut fotograf

– Det har vært veldig vanskelig å komme fram til området. Og det ble ikke lettere etter at det faktisk falt snø både torsdag og natt til fredag. Det sier senior-rådgiver Bjarke Skaanning i Dansk Røde Kors til nyhetsbyrået Ritzau.

– Det blir tøft å hente skadde ut av bygninger. Vi må trolig også hjelpe til med å begrave drepte mennesker. Vi skal også ta oss av vanlige folk. De må enten fraktes ut av området, eller få hjelp hvis de skal kunne bli der, sa Skaanning fredag.

LES MER HER: 68 drept i Syria

Khaled Erksoussi er operasjons-sjef i syriske Røde Halvmåne. Han sier at sju lastebiler er sendt til Baba Amro. De har med seg mat og medisiner. I tillegg har de med seg melk til babyer, tepper og annet utstyr.

Verdens-organisasjonen FN er bekymret. Det er over meldinger om at regjerings-styrkene skal ha drept 17 mennesker i Homs. De ble drept uten å ha fått noen rettssak.

– Det er blitt gjort nok forbrytelser i Syria det siste året som det er, sa FN-talsmann Rupert Colville.

 LES MER HER: Journalister drept i angrep på Homs

Mer fra Verden

På forsiden nå