Verden
Bildet viser forlatte bygninger i Homs i Syria. Hundrevis av mennesker skal ha flyktet fra byen. Det er etter at 47 kvinner og barn ble funnet drept.

– Hundrevis flykter fra Homs

Hundrevis av mennesker skal være på vei bort fra den syriske byen Homs. Det er etter at 47 kvinner og barn er funnet drept.

47 kvinner og barn er funnet drept i byen Homs i Syria. Det har gjort at hundrevis av mennesker skal være på vei bort fra byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Folk som bor i byen, frykter at regimets styrker skal drepe flere, ifølge Rami Abdel Rahman. Han er leder av Det syriske observatoriet for menneske-rettigheter. Det er en gruppe som holder til i London i Storbritannia.

Han sier at hundrevis av mennesker flyktet fra Homs natt til mandag. Det skal ha skjedd etter at det ble kjent at 47 kvinner og barn var funnet døde. De ble funnet med strupene skåret over og med knivstikk andre steder på kroppen.

De skal ha blitt drept i bydelene Karm al-Zeitoun og Al-Adawiyeh. 26 av de drepte er barn, mens 21 er kvinner. Det sier aktivisten Hadi Abdallah

Mandag ba syriske opposisjons-grupper verdens-organisasjonen FN om å kalle inn til et hastemøte.

Opposisjonen i landet sier at de drepte er ofre for en «massakre». De hevder at det er styrker som støtter regjeringen som har drept dem. Men den syriske statskanalen hevder at terrorist-gjenger med våpen har gjort det.

Styrker fra regjeringen har i flere uker hatt kontroll over deler av Homs. For halvannen uke siden rykket regimets soldater inn i nye områder. De var tidligere kontrollert av opprørere.

Det er uvisst hva som foregikk i byen etter innrykningen. Årsaken er at verken journalister eller hjelpearbeidere slapp inn.

Mer fra Verden

På forsiden nå