Verden

Drepte sju på skole

En student begynte å skyte ved et universitet i USA. Minst sju personer ble drept.

Skytingen skjedde ved et privat, religiøst universitet i Oakland i California mandag. I tillegg til de sju som ble drept, ble tre skadd.

En av de skadde kvinnene forteller om en student som «alltid hadde sett litt gal ut». Han skal plutselig ha reist seg i klasserommet og begynt å skyte. Han skjøt en person rett ved seg. Etterpå skjøt mannen vilt rundt seg, skriver avisa San Francisco Chronicle.

Politiet kom til stedet. De pågrep mannen på en parkeringsplass ved en klesbutikk. Det var en time senere. Politiet tror studenten var alene om skytingen på Oikos-universitetet.

Mannen som skjøt, mistet i fjor både sin mor og sin bror. One L. Goh hadde også stor gjeld, ifølge San Francisco Chronicle.
– Dette var sjokkerende og helt meningsløse drap, sa den lokale politisjefen Howard Jordan til nyhetsbyrået DPA tirsdag.

– Søsteren min har fortalt at han sa til henne og andre studenter at de skulle stille seg på rekke. Så skulle han drepe dem én etter én. De trodde først at han bare fleipet, forteller studenten Paul Singh til nyhetsbyrået Reuters.
Hans søster ble såret i armen under skytingen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Pastor Jong Kim startet universitetet. Han sier at mannen tidligere studerte for å bli sykepleier. Men han skal ikke lenger ha vært elev der.

52 år gamle Angie Johnson var i området da skytingen startet. Hun så en ung kvinne som kom løpende mens blodet rant fra høyre arm.

– Jeg er skutt, jeg er skutt, ropte hun, forteller Johnson.

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.

Siste utgave

På forsiden nå