Verden
Bildet viser et hus som er helt ødelagt etter bombing. Mye er ødelagt i byen Homs etter måneder med harde angrep fra myndighetene. Nå lover regimet å stanse kampene. Men mange land tror ikke på dem.

Lover våpenhvile i Syria

Fra torsdag morgen skal det være full stans i kampene i Syria. Regimet har igjen lovet at de skal holde løftene om våpenhvile.

Myndighetene i Syria sier de vil stanse angrepene. Men de sier at hvis opprørerne angriper, vil de angripe tilbake. Våpenhvilen er del av fredsplanen for Syria som Kofi Annan har laget. Det er for verdens-organisasjonen FN og organisasjonen Den arabiske liga.

Aktivister kunne bekrefte at det var rolig i morges. Det er i urolige byer som Hama, Homs og Damaskus.

LES MER HER: Flere drept i blodige kamper

Syriske myndigheter har skrevet under på at de skal holde våpenhvilen som avtalt. Men hvis opprørerne gjør noe, vil myndighetene svare.

Vestlige ledere mener det er lite som tyder på at våpenhvilen vil holde. Syria har ikke holdt løftet om å trekke soldater ut av byer. Det lovet de da de godkjente planen for fred. Amerikanske myndigheter sier Syria må bedømmes ut fra hva de faktisk gjør, ikke hva de sier de skal gjøre.

USA og en rekke europeiske land mener FN nå må gjøre mer. Det er for å presse Syria til å holde løftene sine.

LES MER HER: – Syria vil godta arabisk fredsplan

Den norske generalmajoren Robert Mood skal trolig lede en internasjonal gruppe av observatører. De skal til Syria og rapportere om hva som skjer der. Det er hvis våpenhvilen holder. Det er for å sikre at overgrep ikke skjer, og at løftene holdes.

Mer enn 10.000 mennesker er drept. Det er siden opprøret startet i fjor. De fleste av de drepte er vanlige folk.

Mer fra Verden

På forsiden nå