Verden

Robert Mood uskadd etter bombe

Norske Robert Mood kom seg unna uten skader etter en bombe i Syria.

En bombe eksploderte ved en vei utenfor byen Deraa i Syria onsdag. Noen minutter før kjørte bilen med norske Robert Mood forbi. Han kom uskadd fra eksplosjonen. Mood leder personene som skal sjekke at fredsplanen blir fulgt. Disse observatørene er sendt av verdens-organisasjonen FN.

– Dette er et eksempel på vold som det syriske folk må holde ut daglig. Mitt budskap til alle i eller utenfor Syria som måtte mene at mer vold er veien å gå for Syrias fremtid: Dette er den veien vi absolutt ikke skal gå, sa Robert Mood til nettavisa aftenposten.no etterpå.

FNs observatører var onsdag morgen på vei fra Damaskus til byen Deraa sør i Syria. Fem kilometer utenfor Deraa smalt det. Det skjedde under ett minutt etter at FNs biler hadde passert.

LES MER HER: Drar til Syria

Aftenposten har fått vite at verken Robert Mood eller de andre fra FN ble fysisk skadd. Men en militær bil fra Den frie syriske armé (FSA) ble truffet av eksplosjonen.

– Seks soldater fra den syriske armeen er blitt skadd. Tre av dem er sendt til sykehus, sier en militær talsmann til aftenposten.no.

LES MER HER: – Fredsplanen i Syria virker

Mood vil ikke si noe om han tror gruppa fra FN var målet for bomben.

Det var kamper flere steder i Syria onsdag.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå