Verden

Tvunget til abort

Bilder av en kvinne sammen med sin døde baby gjør folk i Kina rasende. Nå beklager kinesiske myndigheter at kvinnen ble tvunget til abort.

27 år gamle Feng Jianmei var gravid i sjuende måned. Hun skal ha blitt dyttet inn i en bil. Jianmei ble kjørt til sykehuset der hun ble tvunget til å ta abort. Det sier flere grupper som jobber for menneske-rettighetene i Kina.

Først sa kinesiske myndigheter at Jianmei var enig i aborten. Men det er løgn, sier mannen hennes ifølge NRK.

– Flere personer dyttet henne inn i en bil og kjørte henne til sykehuset. Familien min fikk ikke treffe henne. Hun ville ikke ta abort. Så de tvang henne til å ta avtrykk av fingeren på et ark, sier Deng Jianmei.

Årsaken skal ha vært at Jianmei ikke kunne betale en bot på rundt 40.000 kroner. Den fikk hun fordi hun har barn fra før. I Kina er det bare tillatt å få ett barn.

For noen dager siden ble bilder av Jianmei og den døde babyen lagt ut på internett. Det gjorde at mange ble sinte. Nå beklager kinesiske myndigheter. De sier at de som tvang Jianmei til abort, mister jobbene sine.

– Basert på disse funnene har vi bedt de lokale myndighetene om at de som er ansvarlige for dette må straffes, sier kinesiske myndigheter ifølge den britiske kanalen BBC. Det skriver nettavisa dagbladet.no.

Vara-ordføreren i området besøkte kvinnen for å be om unskyldning.

– I dag er jeg her på vegne av kommune-styret for å si unskyld. Jeg håper på forståelse, sa han.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå