Verden
Bildet viser et fly fra selskapet Delta Air.

Fant nåler i flymat

Passasjerer på vei til Nederland fant synåler i flymaten. Selskapet som leverer maten, leverer også mat til SAS og Norwegian.

Nålene ble funnet i maten på fire Delta Air-fly. Flyene skulle fra Nederland til USA søndag. Saken etterforskes nå av nederlandsk politi. De samarbeider med amerikanske FBI.

Synålene ble funnet i smørbrød fra selskapet Gate Gourmet. De leverer også flymat i Norge. Blant annet til flyselskapene SAS og Norwegian.

– Dette er helt ukjent for meg, sier Anne-Sissel Skånvik til nyhetsbyrået NTB. Skånvik er kommunikasjons-direktør Norwegian

Hun sier at Norwegian ikke vil gjøre noe spesielt ennå. Hun mener Gate Gourmet må rydde opp.

– Flymat levert på amerikanske flyselskap er ikke noe vi gjør noe ut fra, sier Skånvik.

Heller ikke SAS vil la saken gjøre noe med hvem de bestiller mat fra.

– Vi mottar mat fra flere av selskapets forskjellige kjøkken. Kontrollen er svært streng. En slik hendelse vil ikke gjøre noe med forholdet vårt til Gate Gourmet, sier Knut Morten Johansen. Han er informasjons-sjef i SAS.

Gate Gourmets har en avdeling på flyplassen Gardermoen. De har heller ikke fått beskjed om nye regler. Det sier Maria Laamanen. Hun er ansvarlig for maten de leverer til Norwegian. Hun har ikke hørt om episoden med nålene.

Christina Ulosevich er talsperson for Gate Gourmet. Hun sier at de samarbeider med politiet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nålene ble oppdaget i smørbrød med kalkun-pålegg. De ble servert til lunsj til passasjerer som var på vei fra Amsterdam i Nederland til Minneapolis i USA søndag. En av passasjerene ble skadd, men trengte ikke å bli lagt inn på sykehus.

Noe som ligner på synåler, ble også funnet i smørbrød av passasjerer på to andre fly. Begge flyene var på vei til Atlanta i USA. En siste nål ble funnet i maten på et fly til Seattle i USA. Nålen var i smørbrød som ennå ikke var servert.

Mer fra Verden

På forsiden nå