Verden

– De viftet med armene og skrek høyt

Passasjerene kritiserer de ansatte på flyet som brant i Tyrkia natt til søndag.

Et fly begynte å brenne på flyplassen i Antalya i Tyrkia natt til søndag. De fleste av de 189 personene om bord, var nordmenn. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere passasjerer kritiserer de ansatte på flyet. Det er på grunn av oppførselen deres under brannen.

– Mange av dem fikk også panikk. Flyvertinnene var blant de første som rømte fra flyet. Etter at det begynte å komme røyk bakover i kabinen, så vi ikke noe til dem, sier Reidar Falch Jørgensen.

59-åringen fikk et brudd i den ene foten. Kona hans, Kjersti Kristiansen, fikk flere alvorlige brudd. Det skriver avisa Sunnmørsposten.

Hendelsen skjedde på et fly fra flyselskapet Corendon. De er ikke enig i kritikken.

– Flyet ble tømt for folk innen 90 sekunder. Det ville ikke ha vært mulig om flyvertinnene hadde dratt før passasjerene, sier Can Daglioglu til Sunnmørsposten. Han er presse-ansvarlig for flyselskapet.

Men også andre passasjerer forteller lignende historier.

– De som tok imot passasjerene bak i flyet, oppførte seg bra. Men flyvertinnene inne i flyet, virket som de hadde panikk. De viftet med armene og skrek høyt, sier Viggo Skålsvik fra Verdal til avisa VG.

Flyet var leid av reise-selskapet Detur. Det skulle til Trondheim og så til Ålesund.

Idar Green fra Verdal så røyk komme fra et skap foran i flyet.

– De åpnet nødutgangene fremme, og jeg åpnet den over vingen. Deretter gikk vi ut på vingen, sier Green til Adresseavisen.

Passasjerene turte først ikke å hoppe ned fra den høye vingen. Men da de så flammer, begynte noen å hoppe. Andre flyktet på sklier fra andre utganger i flyet.

27 passasjerer ble sendt til sykehus. To hadde beinbrudd, og resten hadde røykskader. De fleste av de 27 som ble skadd, er nordmenn. Det er ukjent når de skadde kan reise hjem.

De andre passasjerene fikk søndag tilbud om å reise hjem med et nederlandsk fly. De som ikke ønsket det, kunne ta et norsk charterfly senere.

Det er foreløpig ukjent hvorfor brannen startet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå