Verden

Seilskute fanget i monster-stormen

Seilskuta HMS Bounty ble mandag fanget i orkanen Sandy i Atlanteren. Mannskapet på 17 ble tvunget til å gå i livbåtene.

Den kraftige orkanen Sandy sveiper nå over Atlanter-havet på vei mot USA. En seilskute fikk store problemer søndag. Den skal ha tatt inn vann og fått motorstopp. 17 personer var om bord i skuta. De ble tvunget til å forlate den. Personene tok på seg overlevings-drakter og livvester. Så måtte de hoppe i to livbåter, forteller kystvakten i USA.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har kystvakten greid å redde 14 personer. To personer skal være savnet. Det er ikke kjent hva som er skjedd med den siste i mannskapet.

HMS Bounty er en båt som ble bygd i 1962. Den ble brukt da filmen «Mutiny on the Bounty» ble spilt inn. Nå seiler den rundt i USA for å lære folk om skipshistorie. Skuta var utenfor den amerikanske delstaten Nord-Carolina da den ble fanget i uværet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det vites ikke hvorfor den seilte når orkanen var varslet.

LES MER HER: Venter på superstorm

Minst 66 personer døde da orkanen Sandy herjet i Karibia. Orkanen har blitt enda sterkere i løpet av sin ferd nordover i Atlanteren. Det er ventet at den vil treffe land i USA i løpet av mandag kveld. Ekspertene tror uværet vil vare i tre dager. Da blir det trolig mye regn.

Orkanen er ikke bare kraftig, men også stor i størrelse. Derfor fryktes den å kunne ødelegge mye når den kommer innover land i USA. Myndighetene i USA tar ingen sjanser. Søndag fikk 375.000 mennesker beskjed om å reise fra hjemmene sine i byen New York. Det var folk som bor i områder som ligger lavt. T-banen, busser og tog er stanset fordi det ventes flom og kraftig vind. Over 7.400 flyginger er innstilt. Mange norske turister kommer seg ikke hjem.

Flyselskapet SAS har måttet droppe fire flyginger til og fra New York og Washington mandag.

Orkanen Sandy kalles «Frankenstorm». Årsaken er at den kommer i tiden rundt Halloween.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå