Verden

Vil endre våpenlovene

Adam Lanza drepte 26 personer på barneskolen Sandy Hook. Nå vil flere amerikanere endre våpenloven.

– USA gjør ikke nok for å beskytte sine barn, sier president Barack Obama.

Søndag var han med på en minnestund i Newtown. Den lille byen nordøst for New York opplevde fredag en tragedie. Da angrep 20 år gamle Adam Lanza barneskolen Sandy Hook. Han drepte 20 barn og seks voksne. Alle barna var mellom seks år og sju år. Han skal også ha drept sin egen mor. Etter angrepet tok Lanza livet sitt.

Søndag leste Obama opp navnene på de som ble drept. Det fikk mange til å gråte, skriver nyhetsbyrået NTB.

Obama sier han vil gjøre mer for å hindre skyting på skoler.

– Det er fjerde gang dette skjer mens jeg er president. Vi må nå stille noen tøffe spørsmål. Vi kan ikke godta dette lenger. Disse tragediene må slutte. For å få det til, må vi gjøre endringer, sa han.

Nå diskuterer flere USAs våpenlover. Mange mener at det er for lett å få tak i våpen.

Adam Lanza hadde med seg to håndvåpen. I tillegg hadde han en rifle. Det var moren til Lanza som eide våpnene. Slike våpen er ment for å brukes i krig og kamp. For eksempel brukes de av politifolk, skriver det amerikanske nettstedet nydailynews.com.

– Denne type våpen kan gjøre forferdelig skade, sier Ronald Scott til nydailynews.com. Han er ekspert på våpen.

Dianne Feinstein er sentator fra Demokratene. Hun vil legge fram et forslag for Senatet i USA. Det er et forslag om forbud mot noen typer automatvåpen, skriver NTB.

Også andre kjente motstandere av våpen sier hva de mener. Både New Yorks borgermester Michael Bloomberg og Illinois-guvernør Pat Quinn vil ha strengere lover mot våpen.

De møter motstand fra den mektige organisasjonen National Rifle Association (NRA). De kjemper for frie rettigheter til å bruke våpen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå