Verden
Bildet viser ungdommer som protesterer i Götebog i Sverige. Rykter og bilder på nettet førte til store opptøyer og demonstrasjoner i byen. Nå har en gutt innrømmet at det var han som spredde ryktene.

Gutt innrømmer å ha spredd rykter

En tenåring innrømmer at han spredde rykter på internett. Ryktene førte til uro blant ungdommer i Göteborg i Sverige.

En gutt i tenårene innrømmer at det var han som spredde sexrykter på internett. Ryktene førte til store opptøyer blant ungdom i Göteborg i Sverige tidligere i uka.

Det skriver den svenske avisa Aftonbladet. De har intervjuet gutten.

En 17 år gammel jente fikk skylden for å ha lagt ut bilder av over 200 jenter. Noen av dem er under den lovlige alderen for å ha sex. Jenta fikk skylden for å ha spredt sexrykter og krenkende innlegg. Det skjedde på nettsamfunnet Instagram. Det er en tjeneste hvor folk kan dele bilder med hverandre.

LES MER HER: Sexrykter skapte uro

Ryktene førte til totalt kaos tirsdag morgen. Politiet pågrep 27 ungdommer som skulle hevne seg på jenta. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tenåringen som innrømmer å ha spredt ryktene, sier han er en vanlig gutt. Han sier han er mellom 15 år og 18 år gammel og bor i området rundt Göteborg. Gutten sier han innrømmer ryktene for å unngå mer bråk.

– Jeg synes veldig synd på dem. Og jeg vil egentlig gjøre alt for å redde dem. Men det går ikke, skriver personen til Aftonbladet på chatteprogrammet Kik.

Personen mener den 17 år gamle jenta og flere andre anklagede er uskyldige.

Bildene på Instagram ble lagt ut fra kontoen Gbgorroz. Aftonbladet fikk passordet til kontoen av personen på chaten. Slik kunne de sjekke at gutten hadde tilgang til den. Og passordet viste seg å være riktig.
– Gi det ikke videre. Det er bare du og jeg som har det nå, skriver han.

Aftonbladet spør om det ikke er noen som har mistenkt ham. Han svarer:
– Absolutt ingen. Det er ikke noen som har spurt en gang.

Han sier han flere ganger har vurdert å gå til politiet. Men at det nesten ville være som å ta livet sitt.
– Det er ikke direkte politiet du skal være redd for. Det er folket som er verst.

Torsdag var det mye roligere i Göteborg. Rundt hundre personer møtte opp til en demonstrasjon. Der ropte folk «Si nei til å bli kalt hore». Demonstrasjonen var i Brunnsparken i Göteborg torsdag ettermiddag.

– Det er på tide at det blir holdt en ordentlig demonstrasjon. Det er bedre enn å jage brukere av sosiale medier som har spredd stygge og ekle rykter. Mobbingen på nett har blitt verre og tatt seg ut i gatene. Mye kunne ha blitt forhindret her i Göteborg. Men mange av oss voksne reagerte for sent, sier Dana til nyhetsbyrået TT. Hun er 28 år gammel og en av dem som demonstrerer.

Det var politi til stede. Men stemningen var rolig. Det ble ikke bråk slik det har vært de siste dagene.

Mer fra Verden

På forsiden nå