Verden

Syrisk politisjef sluttet

En syrisk politisjef har sluttet i jobben sin. Nå støtter han i stedet opprørerne.

En mann la ut en video på nettstedet YouTube tirsdag. Han kaller seg Abdelaziz Jassim al-Shalal og sier at han er sjef for militærpolitiet i Syria. Al-Shalal sier at han slutter i jobben. I stedet vil han støtte opprørerne som kjemper mot president Bashar al-Assad og hans regime. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Tar imot 100 skadde hver dag

– Jeg er general Abdelaziz Jassim al-Shalal, lederen for militærpolitiet. Jeg har hoppet av, fordi hæren ikke lenger oppfyller sin hovedoppgave som er å beskytte landet. Den består i stedet av gjenger som dreper og ødelegger, sier han.

Al-Shalal skal ha reist til Tyrkia på motorsykkel.

Også Jihad Makdissi skal ha sluttet, skriver den britiske avisa The Guardian. Makdissi var kjent som Assads utenrikspolitiske talsmann. Allerede i begynnelsen av desember snakket folk om at Makdissi hadde blitt tvunget til å slutte i jobben. Senere sa flere at han hadde valgt å slutte.

Samtidig fortsetter kampene i Syria. En ny video viser døde personer som ligger på skitne tepper i et rom utenfor byen Raqa. Flere av de døde er barn. De skal ha blitt drept av granater fra styrkene til Assad og hans regime. Det sier folk som kjemper mot Assad.

LES MER HER: Mangler milliarder til syriske flyktninger

I de store byene sliter mange med å få tak i mat.

– Penger gjelder i prinsippet ikke lenger i Syria. Det finnes ingenting å kjøpe, sier Jana Skovránková til avisen Lidové Noviny. Skovránková jobber for en tsjekkisk hjelpeorganisasjon.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå