Verden
Bildet viser en kebab på en tallerken. Det er funnet hestekjøtt i kebab i Tyskland, skriver medier. I tillegg skal det ha blitt blandet inn svinekjøtt i dönerkebab. Det kan ikke muslimer spise.

Fant hestekjøtt i kebab

Det skal ha blitt funnet hestekjøtt i kebab i Tyskland. I tillegg skal det ha blitt brukt svinekjøtt i kebaber som bare skulle inneholde kjøtt fra andre dyr.

De siste to ukene er det oppdaget hestekjøtt i frossen lasagne i flere land i Europa. Lasagnen skulle inneholde kjøtt fra storfe. Nå skal det ha blitt oppdaget hestekjøtt også i kebaber i Tyskland.

Det skal ha vært reportere i den tyske TV-kanalen RTL som sendte kjøttprøver til et institutt i Berlin for testing. Prøvene ble tatt i byen Leipzig, skriver den tyske avisen Der Tagesspiegel.

Dönerkebab inneholder kjøtt fra biff, lam, kalkun eller kylling. Men testene skal ha vist at det også var blandet inn svinekjøtt. Muslimer spiser ikke svinekjøtt fordi det er forbudt i islam. Også hestekjøtt bør helst unngås, skriver avisa Aftenposten.

LES MER HER: Hestekjøtt funnet i norsk lasagne

Fredag ble det kjent at det var funnet hestekjøtt i frossen lasagne i Norge. Det gjaldt merkene First Price, Rema 1000 og Coop. Mattilsynet skal nå teste mer mat etter at Den europeiske union (EU) ba om det.

Allerede i 2011 skal britiske myndigheter ha blitt advart mot at hestekjøtt kunne bli brukt i matvarer. Årsaken var at det var for dårlige kontroller av dette. Det er blitt funnet hestekjøtt i 29 av 2.501 kjøttprodukter som er testet i Storbritannia.

LES MER HER: – Hest er bedre enn storfe

Tre personer ble fredag pågrepet i landet. De mistenkes for å ha hatt noe med skandalen å gjøre. Kjøttet i lasagnen mistenkes å komme fra det franske firmaet Spanghero. De har solgt kjøtt til firmaer som sender det til mange land.

Nesten en tredel av alle voksne briter har sluttet å spise ferdigmat. 7 prosent har sluttet å spise kjøtt etter at skandalen med hestekjøtt ble kjent. Det viser en meningsmåling gjort av avisa Sunday Mirror, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Hestekjøtt-produkter er blitt sendt til Norge

Det norske Forbrukerrådet krever at de norske produsentene av mat må gjøre flere tester. De må sjekke at kjøttet inneholder det som står på pakka, krever Forbrukerrådet. De vil ha myndighetene til å endre reglene.

Mer fra Verden

På forsiden nå