Verden
Bildet viser en eldre mann med briller. Hamadi Jebali slutter som Tunisias statsminister. Han prøvde å lage en ny regjering for å roe demonstrantene i landet. De var sinte etter at lederen for opposisjonen ble drept.

Slutter som statsminister

Tunisias statsminister Hamadi Jebali slutter i jobben. Han klarte ikke å lage en ny regjering.

Tunisias statsminister Hamadi Jebali ville ha fagfolk og ikke politikere i en ny regjering. Det har vært mye uro i landet etter at politikeren Shokri Belaid ble drept 6. februar. Belaid var leder for opposisjonen. Jebali håpet en ny regjering ville roe demonstrantene.

Men Jebali lyktes ikke med planen sin. Han hadde lange og mange møter med ledere for alle politiske partier i Tunisia. Men hans eget parti Ennahda var en av dem som var imot planen. Tirsdag kveld sa Jebali at han gir opp og slutter i jobben.

– Jeg lovte og forsikret at dersom jeg mislyktes i forsøket mitt, så ville jeg gå av som sjef for regjeringen. Og det er det jeg har gjort, sa Jebali, ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Begravelse ble til protest mot regjeringen

Det har lenge vært veldig spent mellom de som ikke er religiøse og islamister i Tunisia. Liberale folk og de som er til venstre i politikken er veldig skeptiske til partiet Ennahda. Ennahda er et islamistisk parti. De som ikke støtter partiet, mener at Ennahda dekker over det voldelige og kriminelle salafister gjør.

LES MER HER: Nekter å oppløse regjeringen

Salafister tolker islam på en veldig streng måte. De har angrepet butikkeiere som selger alkohol og kvinner som går i vestlige klær.

Mange tror at militante islamister drepte Belaid. Belaids familie har anklaget Ennahda for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Mer fra Verden

På forsiden nå