Verden

Skjøt mot parade på morsdagen

Minst 19 mennesker ble såret da det ble skutt mot en parade i New Orleans. Politiet leter etter flere gjerningsmenn.

På morsdagen gikk det en parade med folk i gatene i New Orleans i USA. Flere personer skal ha begynt å skyte mot dem som gikk i toget. 19 personer ble såret. Flere skal være alvorlig skadd.

Det er fortsatt uklart akkurat hva som skjedde. Og politiet vet ikke hvorfor noen begynte å skyte.

– Det ser ut til at to eller tre personer, av grunner som er ukjente for oss, begynte å skyte mot eller i menneskemengden, sier Garry Flot. Han er talsmann for det lokale politiet i New Orleans.

Skytingen varte bare noen få sekunder. Tre personer ble kritisk skadd. De er blitt operert på sykehus, opplyser ambulansetjenesten i byen.

Mellom 300 og 400 mennesker deltok i paraden, ifølge avisa Times-Picayune. En av avisas reportere hørte minst seks skudd.

Rett etterpå ble tre personer sett løpende bort fra åstedet. En av de mistenkte beskrives som en mann på rundt 20 år med kort hår, hvit T-skjorte og jeans.

Shermaine Tyler (32) feiret morsdagen et kvartal unna stedet hvor det ble skutt.

– Jeg og mamma skulle til paraden. Men jeg sa til henne at jeg ikke ville, for det er alltid skyting ved paradene, forteller Tyler.

Da hun hørte skuddene, løp hun ut på gata for å se hva som skjedde.

– En mann som var blitt skutt, falt sammen i fanget mitt, sier Tyler til Times-Picayune.

En annen dame forteller at hun så flere hundre mennesker som løp bort fra der det ble skutt. Minst én ble skadd i kaoset som oppsto etter angrepet.

Original Big 7 Social Aid and Pleasure Club arrangerer paraden hvert år. Klubbens sjef Edward Buckner kaller angrepet for en terrorhandling.

– Jeg vet ikke hvordan de så ut, de som skjøt. Jeg var travelt opptatt i paraden, sier Buckner.

Han sier at verken klubben eller deltakerne har skyld i det som skjedde. Selv om han kaller skytingen terror, tror han det var blind vold.

– Basert på det vi vet så langt, har vi ingen grunn til å tro at dette var en terroraksjon, sier Mary Beth Romi. Hun er talsperson for det føderale politiet FBI i New Orleans.

Ordfører Mitch Landrieu oppfordrer til mer innsats for å få ned kriminaliteten som lenge har plaget byen.

– Denne spesielle dagen ser ikke ut til å ha avbrutt trommevirvelen av vold som jeg har snakket så mye om på gatene i New Orleans, sa Landrieu etter å ha besøkt noen av de sårede.

Politiet er i full gang med etterforskningen. De håper de raskt vil gjøre pågripelser. Det ser ut til at to forskjellige våpen ble brukt i skyteepisoden.

New Orleans er kjent for sine parader og en unik musikkultur. Den første jazzen oppsto i New Orleans, som er den største byen i delstaten Louisiana.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå