Verden

– Flere angripere drept i Nairobi

Det høres fortsatt skyting fra kjøpesenteret der flere gisler blir holdt. Myndighetene sier de har kontroll.

Tirsdag morgen hørtes flere skudd fra kjøpesenteret Westlake i Kenyas hovedstad Nairobi. Der har menn fra terrorgruppa al-Shabaab holdt gisler siden lørdag.

Natt til tirsdag gikk kenyanske styrker inn i senteret. De gikk fra rom til rom for å se at alle terroristene var tatt. Vitner sier at de hørte eksplosjoner tirsdag morgen.

– Sikkerhets-styrker drepte seks av angriperne som er igjen, sier en nyhets-melding i kenyansk TV.

Også kenyanske soldater skal være drept. Men regjeringen sier de har kontroll over situasjonen.

Minst 62 personer er drept i angrepet. 200 er skadd. Cirka 60 personer er fortsatt savnet.

LES MER HER: Truer med å drepe flere gisler

Dødstallet er ventet å stige kraftig. Det skal ligge flere personer døde inne i senteret. En journalist var der inne lørdag. Han fortalte om «hauger av kropper», melder nyhetsbyrået TT.

Mange utlendinger er blant de drepte. Blant dem er seks briter, to franskmenn, to canadiere, en kineser, to indere, en sørkoreaner, en sørafrikaner og en tysker.

Tre av angriperne er drept. Flere av dem er såret. Kenyansk politi sier at mer enn ti personer er pågrepet og skal avhøres.

Angriperne er fra forskjellige land. Det sier sjefen for den kenyanske hæren, Julius Karangi. Det skal være både briter og amerikanere blant angriperne. Flere av dem hadde kledd seg ut som kvinner. En hvit kvinne er blant de drepte angriperne. Det sier flere kilder til nyhetsbyrået Reuters.

Det gjør at noen tror kvinnen er Samantha Lewthwaite. Hun er ettersøkt. Lewthwaite er enken etter en av selvmords-bomberne som angrep T-banen i London i 2005.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå