Verden

Truer Kenya igjen

Terror-organisasjonen al-Shabaab kommer med nye trusler mot Kenya. Gruppa var ansvarlig for terror-angrepet i et kjøpesenter i landet.

Den somaliske terror-gruppa al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for terror-angrepet på et kjøpesenter. Det var i Nairobi i Kenya for halvannen uke siden. Minst 67 mennesker er drept. Fortsatt er 39 mennesker savnet.

Nå truer gruppa med flere angrep.

– Vi skal slå til mot Kenya der det gjør mest vondt. Vi skal gjøre deres byer til gravlunder. Elver av blod skal flyte i Nairobi, heter det i en melding som al-Shabaab sendte ut onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kenya deltar med soldater i en militær operasjon til Den afrikanske union (AU). De er i Somalia for å bringe fred og stabilitet til landet. Det er årsaken til terroren fra al-Shabaab.

– Kenyas fortsetter å holde sin invasjonsstyrke i Somalia. Det viser at de ikke har lært av angrepet i Westgate, står det i al-Shabaabs uttalelse.

Westgate er navnet på kjøpesenteret i Nairobi som ble angrepet. Terroristene mener selv at Kenya inviterer til usikkerhet, drap og ødeleggelse.

LES MER HER: Gissel-dramaet i Kenya er over

Det er to år siden Kenya gikk inn i det sørlige Somalia. De skulle angripe al-Shabaabs baser. Senere sluttet landet seg til AUs styrke. Det er 17.700 soldater i Somalia.

Uhuru Kenyatta er president i Kenya. Han avviste tirsdag alle trusler.

– Vi lar oss ikke skremme, sa han.

– Vi blir der til de har fått orden på landet sitt, sa han.

LES OGSÅ: Truer med å drepe flere gisler

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå