Verden
Bildet viser politibiler og en svart bil som står på skrå ved en gressplen. En kvinne kjørte i vill fart fra Det hvite hus mot Kongressen i USA. Hun ble skutt av politiet.

Kvinne skutt etter biljakt i USA

En kvinne ble skutt av politiet i Washington i USA. Hun kjørte i vill fart fra Det hvite hus til Kongressen.

Politiet i USA skjøt og drepte en kvinnelig bilsjåfør fredag. Det skjedde i USAs hovedstad Washington. Kvinnen ble skutt da hun kjørte i vill fart med en ettåring i baksetet. Folk måtte løpe unna da politiet begynte å skyte.

Barnet skal ha det bra. Barnevernet har tatt vare på det, sier Cathy Lanier. Hun er politisjef i Washington.

Lanier sier politiet ikke vet hvorfor kvinnen kjørte slik. Men de tror ikke hun var en terrorist. Kvinnen hadde ikke våpen.

Kvinnen kjørte i vill fart fra presidentens bolig Det hvite hus. Politiet fulgte etter henne til Kongressen. Der ble det skyting. Kongressen er som det norske Stortinget.

– Ingenting tyder på at dette er terror. Det ser ut til å være en spesiell hendelse, sier politimester Kim Dine. Hun leder Kongressens eget politi.

Men en ulykke var det heller ikke.

– Flere biler ble truffet. Politifolk ble påkjørt. Og hun forsøkte å kjøre inn i områder som var sikkerhets-soner, sier Lanier.

En politimann ble skadd i jakten. Men det skal gå bra med ham.

LES MER HER: Drapsmannen ble selv kastet ut av forsvaret

Biljakten gikk i omtrent tre kilometer. Underveis traff kvinnen en politibil med stor kraft. Men hun kjørte videre.

Jakten endte utenfor kongress-bygningen Sentatet. Der skjøt politiet flere skudd.

Folk som jobber i Kongressen måtte løpe unna. Det var også mange turister i og rundt bygningene. MInst to nordmenn var inne i kongress-bygningen. Det var Sven Arne Buggeland, journalist i avisa VG, og Elin Sørsdahl, journalist i kanalen TV 2. De var der sammen med flere journalister fra Norden.

Det var kaos i bygningen, sier de to. Men de merket ikke skytingen.

– Vi var på vei fra den ene delen av bygningen til den andre. Så ble vi stoppet av en politimann. Han sa at det ble skutt. Vi måtte holde oss inne og borte fra vinduene, forteller Buggeland til VG.

Mer fra Verden

På forsiden nå