Verden
Bildet viser barn som hyller Nelson Mandela uten hjemmet hans i Sør-Afrika. Mange sør-afrikanere kalte Mandela for «Madiba». Det er et heders-navn.

Mange vil gå i Mandelas begravelse

Nelson Mandela skal begraves søndag 15. desember. Folk fra hele verden vil være med.

Nelson Mandelas begravelse blir søndag 15. desember, sier Sør-Afrikas president Jacob Zuma. Dette skriver nyhetsbyrået NTB.

Begravelsen skal være i landsbyen Qunu. Den ligger i provinsen Eastern Cape i Sør-Afrika. Det er her Mandela kommer fra. Han skal grav-legges på familiens grav-sted.

Mandela skal ligge på lit de parade i Pretoria fra 11. til 13. desember. Lit de parada vil si at han skal ligge et sted der folk kan komme for å hylle den tidligere presidenten.

LES OGSÅ HER: Kong Harald sørger over Mandelas død

10. desember skal være en minne-gudstjeneste for Mandela. Det skal skje på fotball-stadionet Soccer City i byen Johannesburg. Der er det plass til nesten 95.000 mennesker.

Mange statsledere fra hele verden vil reise til Sør-Afrika for å hedre Mandela. USAs president Barack Obama er blant de mange som kommer.

Det er ikke bestemt ennå hvem som skal reise fra Norge. Men det blir nok representanter fra kongehuset, Stortinget og regjeringen.

Begravelsen til Mandela kan bli den største begravelsen siden pave Johannes Paul II ble gravlagt i Vatikanet i 2005.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå