Verden
Bildet viser USAs president Barack Obama og kona Michelle. Der er i Johannesburg i Sør-Afrika for å være med på en minne-seremoni for Nelson Mandela.

Minnes Nelson Mandela

Sørafrikanere har laget en minne-seremoni for Nelson Mandela. Barack Obama skal tale.

Sørafrikanerne er opptatt av å feire Mandelas liv. Det er fest-stemning utenfor stadionet der minneseremonien skal være. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

USAs president Barack Obama og hans kone Michelle kom etter 16 timer om bord på presidentflyet Air Force One tirsdag. Det regnet mye i Johannesburg. Men stemningen var likevel på topp i byen hvor Mandela selv en gang bodde.

Innbyggerne synger anti-apartheid-sanger og danser. Minne-seremonien er fra klokka 10 norsk tid.

Allerede grytidlig tirsdag morgen begynte folk å komme til Soccer City-stadionet i Johannesburg. Under fotball-kamper har Soccer City en kapasitet på 95.000 tilskuere.

LES OGSÅ HER: Mange vil gå i Mandelas begravelse

Den tidligere amerikanske presidenten George W. Bush og hans kone Laura skal være med på seremonien. Det skal også tidligere utenriksminister Hillary Clinton. De fløy sammen med presidenten til minnemarkeringen.

Obama skal tale under seremonien. Det skal også Kinas visepresident Li Yuanchao. Cubas president Raul Castro og FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal også si noe på seremonien.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå