Verden
Bildet viser Barack Obama som taler på minne-seremonien for Nelson Mandela i Sør-Afrika. De døve sier at døvetolken Thamasanqa Jantjie bare viftet med armene på minne-seremonien for Nelson Mandela i Sør-Afrika. Døvetolken sier at han ble syk.

Sier at han var syk

Mannen som tolket Barack Obama i Sør-Afrika, kan ikke tolke. Han sier at han var syk.

Mange sier at Thamasanqa Jantjie bare viftet med armene, da han skulle tolke. Det var på minne-seremonien for Nelson Mandela. Han tolket blant annet USAs president Barack Obama. Den var tirsdag i Johannesburg i Sør-Afrika.

Noen sier at han er en svindler. Han sier selv at han var syk, skriver nyhetsbyrået NTB.

Jantjie sier til den sørafrikanske avisa The Star at han mistet konsentrasjonen og begynte å høre stemmer.

– Det var ingenting jeg kunne gjøre med det. Jeg prøvde å kontrollere meg selv og hindre at verden så hva som foregikk. Jeg er veldig lei meg, sier han.

LES OGSÅ HER: Stor jubel for Nelson Mandela

De døve i Sør-Afrika mener Jantjie ødela mye av seremonien for dem.

– Han gjorde ikke et eneste tegn. Han viftet bokstavelig talt bare med armene. Det så ut som om han prøvde å fjerne fluer fra ansiktet og hodet sitt, sier Cara Loening.

Hun er direktør for en tegnspråk-organisasjon i Cape Town.

Sørafrikanske myndigheter forteller at de kommer til å etterforske saken.

– Myndighetene skal undersøke saken, sier statsråd Collins Chabane.

LES OGSÅ HER: Siste reise for Nelson Mandela

Tusenvis av sørafrikanere står i kø for å se Nelson Mandela for siste gang. Den tidligere presidenten ligger på lit de parade fram til fredag.

Ifølge den amerikanske kanalen CNN er det en flere kilometer lang kø med mennesker. Onsdag skal omtrent 12.000 personer ha vært innom.

Den åpne kisten med Nelson Mandela er plassert ute i byen Pretoria. Ansiktet til Nelson Mandela kan sees gjennom glass. Kisten blir voktet av fire vakter kledd i hvitt.

Søndag skal han begraves.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå