Verden
Bildet viser kisten med avdøde Nelson Mandela. Han gravlegges søndag.

Familien tar siste farvel

Familien til Nelson Mandela vil være de eneste som ser ham bli senket i graven. Den siste delen av begravelsen blir privat.

Avslutningen ved graven under Nelson Mandelas begravelse vil være en privat seremoni for familien. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Dermed må Sør-Afrika ta farvel med Mandela under den offentlige seremonien tidligere søndag. Det sier en talskvinne for regjeringen.

– Familien har sagt at de vil at selve begravelsen skal være for familien. De vil ikke at den skal sendes på TV. De vil ikke at folk skal se at Mandela blir senket i graven, sier Phumla Williams til nyhetsbyrået AFP.

LES MER HER:Minnes Nelson Mandela

Minst 5.000 mennesker er ventet til søndagens seremoni i begravelsen. Det er flere toppolitikere og viktige utenlandske gjester som kommer til begravelsen. Seremonien blir i Qunu, byen der Mandela vokste opp.

LES MER HER:Mange vil gå i Mandelas begravelse

Kisten med Mandela vil bli fløyet til Qunu lørdag. Han har ligget på lit de parade i Pretoria i tre dager. Mandela er vist fram i en delvis åpen kiste. Fredag morgen var det fortsatt lange køer utenfor Unionsbygningene i hovedstaden. Onsdag og torsdag fikk omtrent 34.000 mennesker et kort øyeblikk til å ta farvel ved den tidligere presidentens kiste.

Nelson Mandela er Sør-Afrikas frigjøringshelt. Han døde forrige torsdag, 95 år gammel.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå