Verden

Stoltenberg tok farvel med Mandela

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg fikk være med å kaste jord på kisten til Nelson Mandela i Sør-Afrika.

Søndag var det begravelse for Nelson Mandela i Sør-Afrika. Tidligere statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet fikk være med å kaste jord på kisten hans. Dette skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det var sterkt å få være med på å kaste jord på kisten til en mann som har betydd så mye, ja til vår tids største leder, forteller Stoltenberg til NTB.

Det var bare spesielt inviterte som fikk være med å kaste jord på kisten. Det skjedde i den lille landsbyen Qunu. Der har Mandela vokst opp.

Det var omtrent 400 mennesker fra familien og vennene som fikk være med.

– Det var en veldig sterk opplevelse å få være med på å ta et endelig farvel med en mann som har gjennomført tre livsverk i ett liv. Mandela sto i spissen for kampen mot apartheid og vant. Som president bygget han det nye frie Sør-Afrika og sto for fred. Da han gikk av som president viet han seg til kampen mot fattigdom, hiv, aids og for vaksinering av verdens barn, sier Stoltenberg til NTB.

LES OGSÅ HER: Familien tar siste farvel

Tidligere på dagen var det en stor seremoni. Omtrent 4.500 mennesker var med på den.

Nærmest kisten satt Mandelas familie. Blant annet enken Graca Machel og hans ekskone Winnie Madikizela-Mandela.

– Vi savner deg, din strenge stemme når du ikke er tilfreds med vår oppførsel, sa barnebarnet Nandi Mandela, ifølge NTB.

Hun mintes også en varm bestefar med stor humor som tok vare på familien.

Siste utgave

På forsiden nå