Verden
Bildet viser en mann som skyver en rullestol bortover en vei. Rundt 500 mennesker kom seg ut av byen Homs i Syria i helgen. Men hjelpearbeidere ble skutt på.

Fortsatt mange igjen i Homs

500 mennesker fikk forlate byen Homs i Syria i helgen. Men flere tusen sitter fortsatt fast i byen. Det kan gjøre samtalene om fred vanskeligere.

Verdens-organisasjonen FN hadde fått en avtale med både opprørerne og regimet i Syria. De skulle ikke bruke våpen i helgen. Slik skulle mange vanlige mennesker i byen Homs få mulighet til å komme seg ut og i sikkerhet. Søndag ble det meldt at rundt 500 hadde kommet seg ut av byen. Men avtalen om ikke å skyte ble ikke holdt. Det ble skutt mot hjelpe-arbeidere. Det vites ikke om det var opprørere eller regimet som skjøt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere tusen sitter fortsatt fast i Homs. Der har de har levd i ett år og åtte måneder uten annet enn litt mat, vann og noe strøm. FN prøvde å få inn hjelp til de som er i byen i helgen.

Disse problemene er et dårlig tegn nå som partene skal snakke videre om fred i Syria. Det mener Flyktninghjelpens sjef Jan Egeland. Partene møtes mandag i Sveits. FN tenkte at aksjonen i Homs skulle gi partene litt tillit til hverandre. Men slik gikk det ikke.

Valerie Amos er FNs humanitære sjef. Hun sier at hun er veldig skuffet over at våpenhvilen ikke blir respektert. Og over at hjelpearbeidere er blitt angrepet med vilje. Men FN lover å fortsette hjelpen.

Mer fra Verden

På forsiden nå