Verden
<strong> DØDSSTRAFF: </strong> Texas er en av delstatene i USA der det skjer mange henrettelser. I delstaten Washington blir det nå slutt på dødsstraff.

Stanser bruk av dødsstraff

Det er foreløpig slutt på all bruk av dødsstraff i delstaten Washington i USA. Det har guvernøren bestemt.

Den amerikanske delstaten Washington I USA har stanset all bruk av dødsstraff inntil videre.

Jay Inslee fra Demokratene er guvernør i delstaten. De sier de har bestemt dette fordi dødsstraff blir brukt urettferdig.

– Det er for mange svakheter i systemet. Og når den endelige beslutningen er henrettelse, er det for mye på spill til å akseptere et system som ikke er bra nok, sier Inslee. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den siste henrettelsen i Washington skjedde i 2010. I dag sitter ni dødsdømte på dødscelle. De venter på å bli henrettet.

Inslee sier at dødsstraffen til de ni ikke kommer til å bli omgjort.

– Jeg setter ikke spørsmålstegn ved om de er skyldige. Men jeg mener at de grusomme forbrytelsene de er skyldige i, ikke er viktigere enn problemene ved vårt system med dødsstraff, sier guvernøren.

31 av de 50 delstatene i USA bruker fortsatt dødsstraff. De fleste dødsdømte henrettes med en giftsprøyte. Men det har vært problematisk å få tak i giften som brukes til slike henrettelser. I fjor ble 39 mennesker henrettet i USA, skriver Dagbladet.

Mer fra Verden

På forsiden nå