Verden
<strong>SIKKERHET:</strong>4.000 flyktninger ble reddet. Her går de i land på den italienske øya Sicilia.

4.000 flyktninger reddet

Italias marine har reddet mer enn 4.000 flyktninger sør for Italia. Flyktningene var på overfylte båter på vei fra Libya.

De siste dagene har det vært fint vårvær. Sjøen i Middelhavet har også vært rolig. Det har gjort at flere flyktninger har forsøkt å komme seg til Italia. Flyktningene har reist fra Libya i overfylte båter. Italias marine har reddet mer enn 4.000 flyktninger. De ble reddet i havet sør for øya Sicilia.

Flyktningene betaler mer enn 6.000 kroner til menneske-smuglere. Disse smuglerne hjelper flyktningene til å komme seg til Europa. Mange av flyktningene er fra Syria og Eritrea.

To personer ble pågrepet av politiet. De er mistenkt for å være menneske-smuglere. Mange ble reddet opp av helikopter-skipet San Guisto. San Guisto plukket også opp en død flyktning og reddet to personer med kritiske skader. Flesteparten drar over Middelhavet i enkle, åpne småbåter.

Rednings-aksjonen er ikke ferdig. Nå er det åtte skip som leter etter flyktninger.

I oktober druknet minst 366 eritreere. De prøvde å komme seg fra Tunisia og Sicilia. Uka etter etter døde mer enn 200 personer. Flesteparten av disse var syrere. Skipet deres gikk ned.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå