Verden

Flere drept i Ukraina

Flere personer er drept i Ukraina. I tillegg er 30 personer såret.

Mandag morgen er det fortsatt urolig i det østlige Ukraina. I Slavjansk er flere personer drept. I tillegg er 30 personer såret i voldsomme sammenstøt. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Byen Slavjansk er styrt av folk som støtter Russland.

Ukrainske sikkerhets-styrker har utfører igjen det de kaller antiterror-aksjon. Det er i et forsøk på å drive folk som støtter Russland fra de okkuperte offentlige bygningene.

LES MER HER: – Slutt for avtale

Søndag var det også uroligheter i landet. I Donetsk marsjerte rundt tusen demonstranter gjennom byen. De ropte «vi vil ikke tilgi Odessa». Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Demonstrasjonen var et svar på fredagens voldelige kamper i Odessa. 42 personer mistet livet. Mange av de døde var militante folk som støtter Russland.

Oleksandr Turtsjynov er president i Ukraina. Han har sagt at det vil være to dager landesorg etter brannen i Odessa. Fredag brant det i huset til fagbevegelsen i Odessa. Brannen var påsatt. Det var også skyting.

Fredag forsøkte ukrainske soldater å ta tilbake kontrollen over Slavjansk. Minst en pilot ble drept i kampene.

LES MER HER: – Ukrainsk pilot drept

Russland er ikke fornøyd med at at de ukrainske militære har blandet seg inn. Russlands president Vladimir Putin sier at Geneve-avtalen nå ikke gjelder lenger.

– Ukrainas militæroffensiv øst i landet betyr at Genève-avtalen ikke gjelder lenger, sier Dmitrij Peskov. Han er pressetalsmannen for Putin.

Det ble laget en avtale i Geneve i Sveits for kort tid siden. Avtalen ble inngått mellom Ukraina, Russland, USA og Den europeiske union. Målet med avtalen var at situasjonen øst i Ukraina skulle bli mindre spent. Det var etter at russiske soldater hadde overtatt styringen av den ukrainske Krim-halvøya.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå