Verden

Ringte faren til drept palestinsk gutt

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ringte mandag faren til en 16 år gammel palestinsk gutt. Han ble drept som hevn i forrige uke.

Benjamin Netanyahu er Israels statsminister. Mandag ringte han til faren til 16 år gamle Mohammed Abu Khudair. Han ble funnet drept i byen Jerusalem forrige uke. Han ble trolig drept som en hevn.

Statsministeren ringte Hussein Abu Khudair for å kondolere og si hvor sint han er over det «avskyelige» drapet. Det melder Netanyahus kontor.

Dagen før bekreftet israelske sikkerhetsstyrker at seks jødiske ekstremister var arrestert. De er mistenkt for å ha hjulpet til med drapet.

– Jeg ønsker å uttrykke mitt og israelske innbyggeres sinne. Det er over det forkastelige drapet på sønnen din, sa Netanyahu til faren.

Statsministeren sa at israelske myndigheter handlet med én gang etter meldingen om drapet. Han lovte at de som har gjort det, vil bli stilt for retten.

– Vi fordømmer all brutal oppførsel. Drapet på din sønn er avskyelig. Det kan ikke forsvares av noen mennesker, sa Netanyahu.

Familien bor i Shuafat i Øst-Jerusalem. De kontaktet politiet like før daggry onsdag. Da hadde de mistanke om at sønnen deres var bortført.

Kort tid etter ble liket av gutten funnet i en skog i Vest-Jerusalem. 16-åringen ble brent levende. Det viser undersøkelser av den døde.

Drapet var trolig hevn for drapene på tre israelske tenåringer. Det skjedde utenfor byen Hebron på den okkuperte Vestbredden.

LES MER HER: Israel bombet Gaza

Siste utgave

På forsiden nå