Verden

Tre Hamas-ledere drept

Tre ledere av den palestinske organisasjonen Hamas skal ha blitt drept natt til torsdag.

Den voldelige konflikten på Gazastripen tok natt til torsdag nye liv. Tre ledere av den palestinske organisasjonen Hamas ble drept natt til torsdag. Alle tre ble drept i bombeangrep mot et hus sør på Gazastripen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det skal være tre av den militære gruppens øverste ledere. De heter Mohammed Abu Shamala, Mohammed Barhou og Raed al-Attar. Det opplyser Hamas, skriver nettavisa vg.no. Det er Hamas som opplyser dette til pressen, skriver nyhetsbyrået AFP, ifølge vg.no.

I alt ble åtte personer drept i angrepet. Det er ifølge helsearbeidere. De sier også at den fire etasjer høye bygningen ble helt ødelagt.

Israel utførte angrep mot i alt 20 mål i løpet av natten. Det sier en talskvinne for den israelske hæren. En mann og en 13 år gammel gutt ble drept i Beit Lahiya nord på Gazastripen. Tre barn var blant de fire personene som ble drept i et angrep i Gaza by.

LES MER HER: Våpenhvilen slutt

Tirsdag ble våpenhvilen på Gazastripen brutt. Før det hadde det vært rolig i ti dager på Gazastripen.

LES MER HER: Legger ned våpnene i 72 timer

Israel og palestinske myndigheter skulle snakke sammen i Egypt. De to partene ble ikke enige, skriver den amerikanske kanalen CNN. Samtalene sluttet på tirsdag.

Siste utgave

På forsiden nå