Verden

Slipper å sitte hele livet i fengsel

Torsdag kom dommen mot friidretts-stjernen Oscar Pistorius. Han er tiltalt for å ha drept kjæresten sin. Pistorius er ikke skyldig i å ha drept kjæresten med vilje.

Løperen Oscar Pistorius er ikke skyldig i å drepe kjæresten sin med vilje. Eller for å ha planlagt det. Det sa retten i Sør-Afrika torsdag, skriver nyhetsbyrået NTB. Dermed slipper Pistorius å sitte hele resten av livet i fengsel.

LES MER HER: – Jeg beklager

Dommeren mener likevel at Pistorius var uaktsom da drapet skjedde. Dommeren mente han brukte altfor mye makt og handlet for raskt. Pistorius er tiltalt for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenkamp. Det skjedde i 2013. Pistorius skjøt henne gjennom døren på baderommet. Han hevder han trodde det var en innbruddstyv.

LES MER HER: Kastet opp i retten

– Det er klart at det han gjorde var uaktsomt, sa dommer Thokozile Masipa, ifølge nettavisa vg.no.

Pistorius var en av verdens største friidretts-stjerner. Løperen har deltatt i De olympiske leker (OL) for funksjons-friske og for funsksjons-hemmede.

Resten av dommen blir ikke gjort kjent før fredag morgen. Han kan dømmes til mellom sju år og 15 års fengsel. Det er straffen for uaktsomt drap i Sør-Afrika.

LES MER HER: – Får sannheten om drapet

Siste utgave

På forsiden nå