Verden

– Skyldig i uaktsomt drap

Oscar Pistorius ble kjent skyldig i uaktsomt drap på kjæresten.

Idrettsstjernen Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten sin i fjor. Han sier han trodde hun var en innbruddstyv. Drapet skjedde hjemme hos Pistorius i Pretoria i Sør-Afrika.

Torsdag kom deler av dommen i rettssaken mot Pistorius. Han ble frikjent for overlagt drap. Det er et drap som er planlagt. Han ble også frikjent for forsettlig drap. Det er å drepe med vilje, men uten å ha planlagt det på forhånd. Dommeren mente det ikke fantes beviser for at Pistorius drepte kjæresten med vilje.

LES MER HER: Slipper å sitte hele livet i fengsel

Fredag kom resten av dommen. Da ble Pistorius kjent skyldig i uaktsomt drap. Dommeren mener at Pistorius skal straffes fordi han brukte for mye makt. Han tenkte seg heller ikke godt nok om før han skjøt.

– Den tiltalte hadde god nok tid til å tenke og oppføre seg fornuftig, sa dommer Thokozile Masipa i retten torsdag, ifølge nrk.no.

Pistorius ble også kjent skyldig i en annen forbrytelse. Han var tiltalt for å ha skutt med pistol to ganger tidligere. En gang skjøt han gjennom soltaket på en bil. Den andre gangen skjøt han inne i en restaurant. Pistorius ble funnet skyldig i å skyte i restauranten. Han ble frikjent for skytingen i bilen.

Siste utgave

På forsiden nå