Verden

Vil snakke om ny regjering

Søndag var det valg i Sverige. Partiet Socialdemokraterna vil lage ny regjering med andre partier. Fredrik Reinfeldt slutter som statsminister.

Søndag var det valg i Sverige. Det blir skifte av regjering. Partiet Socialdemokraterna (SD) vil lage ny regjering. De vil snakke med Miljöpartiet og Vänsterpartiet.

De tre vil prøve å lage regjering sammen. De fikk samlet 43,8 prosent av stemmene. Dermed må de samarbeide med andre partier. Det er for å få flertall i Riksdagen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Riksdagen er Sveriges storting. Fredrik Reinfeldt er statsminister i dag. Han slutter som statsminister. Også hans regjering slutter. Stefan Löfven blir ny statsminister i Sverige. Han er fra SD.

LES MER HER: Vant og tapte valget

– Jeg kommer så snart som mulig til å snakke med Miljöpartiet og andre partier, sa Löfven til avisa TT, ifølge kanalen NRK.

Partiet Sverigedemokratene gjorde et godt valg. De fikk 13 prosent av stemmene. Det er flere enn mange eksperter trodde. Partiet er kritiske til innvandrere. Socialdemokraterna har ikke ønsket å samarbeide med dem.

Siste utgave

På forsiden nå