Verden

Dømt til fem års fengsel

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius er dømt til fem års fengsel. Det er for å ha skutt og drept kjæresten sin i fjor.

Tirsdag kom dommen mot Oscar Pistorius. Pistorius er en sør-afrikansk friidrettsstjerne. 12. september i år ble han funnet skyldig i uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Det betyr å drepe noen uten at det var med vilje.

Retten har dømt Pistorius til fem år i fengsel. Han er også dømt til tre års betinget fengsel. Det er for brudd på våpenloven.

LES MER HER: – Skyldig i uaktsomt drap

Det er for å ha skutt Steenkamp. Det skjedde i hjemmet hans i Pretoria i Sør-Afrika 14. februar i fjor. Pistorius sier at han trodde Steenkamp var en tyv som hadde brutt seg inn i hjemmet hans.

Dommeren i retten sa at det ville vært helt feil å gi Pistorius en dom som gjorde at han ikke måtte sone straffen.

– Dette ville vært en trist dag hvis det var slik at det var en lov for de rike og berømte og en lov for de fattige, sa dommeren. Det skriver nettavisa vg.no.

Pistorius ble ikke funnet skyldig i å drepe Steen kamp med vilje. Eller for å ha planlagt drapet. Aktoratet ville at Pistorius skulle dømmes til ti års fengsel. Pistorius sine forsvarere har bedt om husarrest og samfunnsstraff.

LES MER HER: Slipper å sitte hele livet i fengsel

Pistorius har måttet fjerne begge beina. Han har vunnet seks gull i løping i Paralympics. Det er De olympiske leker (OL) for funksjonshemmede. Han har også konkurrert i verdens-mesterskapet for vanlige løpere. Og i OL i London i 2012.

Siste utgave

På forsiden nå