Verden

Krever åpenhet om Vimpelcom

Telenor eier mange av aksjene i teleselskapet Vimpelcom. Vimpelcom har trolig utført ulovlige betalinger. Norske politikere krever åpenhet i saken.

Telenor eier 43 prosent av aksjene i teleselskapet Vimpelcom. Vimpelcom er et internasjonalt selskap. Flere medier har avslørt at Vimpelcom trolig har utført ulovlige betalinger. Betalingene skal være på inntil 600 millioner kroner. De skal ha gått til selskaper i Usbekistan. Disse selskapene har vært kontrollert av datteren til Usbekistans president, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: En av ti må slutte i Telenor

Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg mener Telenor må dokumentere at de har noe skyld i saken. Martin Kolberg i Arbeiderpartiet har sendt brev til næringsminister Monica Mæland fra partiet Høyre. Han har bedt henne gjøre rede for saken. Mæland har allerede bedt om å få snakke med Telenors styreleder Svein Aaser. Han skal snakke om Vimpelcoms aktiviteter i Usbekistan.

LES MER HER: Norge mest korrupt i Skandinavia

– Ingen tvinger Telenor til å sitte med sin aksjepost i Vimpelcom, sa Guro Slettemark onsdag til Aftenposten. Hun er generalsekretær i organisasjonen Transparency International. De jobber for at det skal bli mer åpenhet i næringslivet og i politikken.

Siste utgave

På forsiden nå