Verden

Ny gisseltaking i Paris

En mann med våpen har tatt gisler i en kosherbutikk i Paris. Han krever at terrorbrødrene får gå fri fra trykkeriet.

Fredag fikk politiet nok et gisseldrama i Paris i Frankrike. Minst seks personer er tatt som gisler i en kosherbutikk. To personer er etterlyst for drapet på en politikvinne torsdag. Den ene av dem er trolig gisseltakeren i butikken.

Mannen krever at brødrene som er siktet for terror, får gå fra et trykkeri uten å bli tatt. Det skriver avisa VG. Brødrene er siktet etter at 12 personer ble drept onsdag. Ti av dem jobbet i humorbladet Charlie Hebdo. De to brødrene stengte seg fredag inne i et trykkeri. De holdt et gissel der. Trykkeriet ble omringet av politiet.

Mannen har skutt i kosherbutikken. Det blir sagt at fire kvinner og ett barn blir holdt fanget i butikken. Mannen skal ha sagt «dere vet hvem jeg er» til politiet. Det melder kanalen TV 2. Mannen har to automatvåpen i butikken.

Personen som skjøt en politikvinne sør for Paris torsdag og brødrene Kouachi er knyttet til hverandre. Det sier politiet. Personen kjenner en av terror-brødrene.

Mannen er medlem av den samme terrorgruppa som de to brødrene. Det sier politiet til nyhetsbyrået Reuters.

Politikvinnen ble drept i en skyteepisode torsdag. Skyteepisoden skjedde i forstaden Montrouge sør i Paris. To personer ble etterlyst av politiet. Det er en mann og en kvinne. De er etterlyst for å ha drept politikvinnen. Kvinnen har meldt seg for politiet. Hun er en tidligere kjæreste av den etterlyste mannen. Hun sier at hun ikke har noe med dette å gjøre. Det melder TV 2.

På to dager har det vært tre terrorangrep i Paris. Det blir sagt at terroren er den verste hendelsen i Paris på minst 40 år.

Også Eiffeltårnet ble fredag evakuert.

LES OGSÅ: – Ønsker å dø som martyrer

LES OGSÅ: Gisseldrama i Paris

LES OGSÅ: Én drept i ny skyting i Frankrike

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå