Verden

French har fått malaria

Joshua French har trolig fått malaria i fengselet i Kongo. Han får behandling i fengselet.

Joshua French har trolig fått malaria i fengselet i Kongo. Hans Marius Graasvold sier at det er en alvorlig situasjon. Graasvold er advokaten til Joshua French.

Det var en medfange som ga beskjed til ledelsen i fengselet om at French hadde symptomer på malaria. Graasvold sier at det sannsynligvis er malaria. De håper det er en malaria som kan behandles.

– Han er preget av det. Det er også grunnen til at det ble slått alarm. Han viser synlige tegn på malaria. Det er en alvorlig sykdom. Særlig hvis han ikke får behandling. Dette får han på toppen av annen sykdom han har hatt det siste året. Det er alvorlig, sier advokaten til nyhetsbyrået NTB.

Det var Kari Hilde French som skrev i sin blogg at French trolig hadde fått malaria. Kari Hilde French er moren til Joshua French.

– Joshua er syk, trolig malaria. Vi sliter med å finne en lege som kan komme og se til ham. En medfange, som er legeutdannet, forsto at noe var galt. Han sa fra til fengselsledelsen. De ringte verken meg eller ambassaderåden. Vi har igjen sagt at det er viktig at de ringer oss hvis noe er galt, det skriver Kari Hilde French på sin blogg.

Graasvold sier at fengselet flere ganger ikke har tatt ansvar for å passe på helsen til Joshua French. De burde skaffet legehjelp. Det er vanskelig å få leger til å behandle French. Kongolesiske leger er redde for å behandle en så kjent innsatt. Advokaten har funnet en lege. Legen har besøkt French i fengselet. Legen sier at han er ganske sikker på at French har fått malaria. Det skal ikke være den farlige hjernemalariaen han har fått. Det skriver avisa VG.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan behandlingen vil foregå. Malaria kan behandles med tabletter. Samtidig sitter han innerst i en varm celle med ti andre personer. Det sier seg selv at det ikke er det beste for en syk person. Det sier Graasvold til VG.

Moren til Joshua French har bodd i Kinshasa i Kongo i over et år. Det er for å kunne besøke sønnen ofte og følge med på helsen hans. Joshua French har sittet i fengsel i Kongo i over fem år.

French havnet i fengsel sammen med Tjostolv Moland. De ble dømt til døden. Tjostolv Moland og Joshua French ble funnet skyldige i å ha drept sjåføren sin. Moland døde i fengselet. French er dømt for å ha drept ham. Selv om obduksjonen viser at han ikke ble drept.

LES OGSÅ: Joshua French pågrepet på frifot

LES OGSÅ: Jobber for å få French til Norge

LES OGSÅ: Livstid for å ha drept Moland

Mer fra Verden

På forsiden nå