Verden

Redder passasjerer fra styrtet fly

Et fly styrtet rett etter at flyturen startet i Taiwan. Minst 12 er døde. Rednings-mannskaper kjemper for å få folk ut av vraket.

Et fly traff en bru og styrtet. Det traff elva Keelung i Taiwans hovedstad Taipei. Minst 12 mennesker døde. En stor redningsaksjon er i gang. Mange mennesker er trolig innesperret i flyvraket. Rednings-mannskaper forsøker å få dem ut onsdag morgen.

Flyet er fra flyselskapet TransAsia. Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord i flyet. 28 mennesker er reddet ut onsdag morgen, i følge Sky News. 31 av passasjerene var turister fra Kina, skriver nyhetsbyrået NTB.

Flyet ligger delvis under vann i elva, viser TV-bilder fra ulykkesstedet.

En bil filmet tilfeldigvis flystyrten. Bilder viser de dramatiske sekundene da flyets venstre vinge sneiet motorveibrua. Så styrtet flyet ned i elva like ved.

Flyet var på vei til øya Kinmen. Det var av typen ATR 72-600. Det er en ny modell som ble levert til TransAsia Airways i fjor. Flyet har 72 seter. Det er mest i bruk til flygninger fra hovedstaden Taipei til mindre byer i Taiwan.

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker i en annen styrt i selskapets fly. Dette flyet styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.

Siste utgave

På forsiden nå