Verden

Vil ikke ha palestinsk stat

Det blir ingen palestinsk stat så lenge jeg har makten i Israel. Det sier statsminister Benjamin Netanyahu. Tirsdag er det valg.

Tirsdag stemmer israelerne på hvem som skal styre dem de neste årene. Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å fortsette. Mandag sa han nei til en palestinsk stat. Slik ville han trolig sikre seg velgere fra ytre høyre.

Netanyahu sier også at han vil bygge tusenvis av nye boliger. De skal bygges til israelske bosettere øst i Jerusalem. Det er jord som israelerne tok kontroll over etter krigen i 1967. Andre land har presset på for at israelerne ikke skal bygge der. Netanyahu lovte også at palestinerne aldri vil få skape sin hovedstad i den østlige delen av byen.

– Jeg vil aldri la det skje. Jeg og mine venner i partiet Likud vil holde Jerusalem samlet, sa han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Netanyahus parti Likud ligger an til å få mellom 20 og 22 seter i nasjonal-forsamlingen Knesset. Det viser nye menings-målinger. Deres motstandere i sentrum-venstre kalles Sionistunionen. De ligger an til mellom 24 og 26 av de 120 setene.

Sionistunionen ledes av Yitzhak Herzog. Herzog har sagt at han vil snakke om en fredsavtale med palestinerne igjen. Han ønsker en palestinsk stat side om side med Israel.

Siste utgave

På forsiden nå