Verden

Kjemper for livet i flyktningleir

Folk i flyktningleiren Yarmouk i Syria mangler mat og vann, men klarer ikke å rømme. Terrorgruppa Den islamske staten (IS) har tatt kontroll over leiren.

– Det folk i Yarmouk er mest opptatt av akkurat nå, er ganske enkelt å overleve. Det er så enkelt og direkte som det, sa Pierre Krähenbühl i verdens-organisasjonen FN.

Flyktningleiren ligger utenfor Damaskus i Syria. I årevis har palestinske flyktninger bodd der. Nå har terrorgruppa Den islamske staten (IS) kontrollen. FN er veldig bekymret for de 18.000 flyktningene. 3.500 av dem er barn.

– Situasjonen er en skam for hele verden, sier en FN-representant.

Lørdag kom det også meldinger om at leiren ble bombet av det syriske flyvåpenet. Flyktningene får ikke rømt. Mandag krevde FN å få inn nødhjelp og at de får flyttet folk ut av leiren.

– Noen familier forsøker å komme seg ut av leiren. Men IS har skyttere på takene av høyhusene. Derfor er det svært vanskelig, sier Tayseer Abu Baker til nyhetsbyrået Reuters. Han er med i Den palestinske frigjørings-organisasjonen (PLO).

FN sier at bare 90 personer har klart å flykte. Leiren har de to siste årene manglet mat og medisiner. Ifølge organisasjonen Amnesty International har over 120 mennesker sultet i hjel. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå