Verden

200 jenter reddet fra Boko Haram

200 jenter og 93 kvinner er blitt reddet fra Boko Haram i Nigeria. Ingen av dem er fra gruppen som ble bortført fra en kostskole for et år siden.

Kvinnene og jentene ble reddet av den nigerianske hæren i Sambisa-skogen nord i Nigeria. 200 jenter og 93 kvinner ble tirsdag reddet fra Boko Haram. Ingen av dem er jentene fra som ble bortført fra kostskolen i Chibok. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I april i fjor ble 276 jenter mellom 16 og 18 år bortført fra en skole i Chibok i delstaten Borno. 57 av jentene klarte å rømme fra kidnapperne. Det sies at også jentene fra Chibok kan være i Sambisa-skogen. Derfor trodde flere at noen av de befridde jentene kunne ha vært fra Chibok. Hæren i Nigeria sier at det ikke stemmer.

Hæren sier at de har ødelagt tre av Boko Harams leire i Sambisa-skogen.

Bortføringen av jentene fra Chibok førte til at Boko Haram fikk oppmerksomhet fra hele verden. Boko Haram ble kjent for sin brutale oppførsel.

Mange andre jenter og gutter er forsvunnet i Nigeria. De er trolig blitt bortført, tvunget til å flykte, eller tvunget til å være barnesoldater. Det sier Barne-organisasjonen UNICEF.

Kvinnene har blitt holdt fanget, noen har blitt voldtatt, tvangsgiftet og tvunget til å være med i angrep med våpen. Det sier unge kvinner og jenter som har klart å rømme fra Boko Haram.

Boko Haram holder til i Nord-Nigeria. De er en islamistisk gruppe, og de har våpen. Regjeringshæren i Nigeria kjemper mot Boko Haram med støtte fra nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

President Muhammadu Buhari sier at de forstatt ikke vet hvor jentene fra kostskolen er. På ettårsdagen for bortføringen sa presidenten at han vil gjøre det han kan for å finne dem.

LES MER HER: — Flere deler jentenes skjebne

LES OGSÅ: Vil ta terrorgruppe innen én måned

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå