Verden

Her kommer ofrene hjem

Et fly med 144 av de døde etter flyulykken i Egypt lørdag, har landet i St. Petersburg.

Likene av de 144 personene blir brakt til et krematorium i St. Petersburg. Der skal de identifiseres. Det melder det russiske beredskaps-departementet. Det var de som organiserte flyturen fra Kairo. For å hjelpe med identifiseringen har pårørende gitt DNA-prøver i et krisesenter. Senteret er opprettet nær flyplassen i St. Petersburg.

Alle de 224 om bord mistet livet i styrten lørdag morgen. Det var 221 russere og tre ukrainere på flyet. Charterflyet var på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh til St. Petersburg. Det styrtet over Sinaihalvøya 23 minutter etter avgang.

Det kommer til å ta flere måneder å finne ut hva som skjedde. Det sier den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sissi. En internasjonal gruppe etterforsker ulykken sammen med egyptiske myndigheter.

– Dette er en komplisert sak. Det krever avansert teknologi og en bred etterforskning som kan ta måneder. Det sa Abdel Fattah al-Sissi i en tale søndag.

Russiske luftfarts-myndigheter opplyser at flyet gikk i oppløsning i lufta.

– Flyet brøt opp mens det var i lufta. Bitene ble spredt over et stort område, men det er for tidlig å si noe om årsaken. Det opplyser Viktor Sorotsjenko. Han er leder for luftfartsmyndigheten.

Bilder av flyet tyder på at vrakbitene har falt rett ned. Det mener den danske eksperten på flyulykker Tom Zøllner.

– Det kan bety at flyet har falt ukontrollert. Det sier Zøllner til nyhetsbyrået Ritzau.

Vrakdelene ligger ut over et stort område. Så langt er minst 163 døde funnet på ulykkesstedet. Noen av dem ligger flere kilometer unna flyvraket.

– Når man finner lik så langt vekk, er det ganske sikkert at flyet er gått i stykker i lufta. Om fallet skjer i stor fart, blir flyet ristet i stykker.

Mannskapet på det russiske flyet som styrtet hadde ikke fått lønn på to måneder. Det russisk fly-selskapet Kogalymavia har dårlig økonomi.

Mer fra Verden

På forsiden nå