Verden
<strong> GISLER: </strong> Mange gisler har sluppet fri, men det er fremdeles mange som er fanget inne på hotellet i Bamako i Mali.

Fremdeles gisler på hotellet

Det er fremdeles over hundre gisler inne på et hotell i Malis hovedstad Bamako.

Menn med våpen angrep Radisson Blu-hotellet i Malis hovedstad Bamako fredag. Det skal ha vært ti stykker om angrep. De holder fortsatt 124 gjester og tolv ansatte som gisler. Det opplyser Rezidor Hotel Group som eier hotellet.

De første meldingene fortalte at 170 gjester og ansatte ble holdt som gisler på hotellet. Men det kan ha vært langt flere. Minst tre mennesker skal være drept i gisselaksjonen.

Det er den militante islamistgruppen Ansar Dine som står bak angrepet. Det melder kanalen Al Jazeera. Angriperne ropte «Allahu akbar» («Gud er størst») da de stormet inn på hotellet. De slapp fri gisler som kunne gjengi vers fra Koranen.

Ansar Dine betyr troens forsvarere. De kjemper for at Mali skal innføre sharia-lovgiving.

Amerikanske spesialstyrker er på plass i Mali. De deltar i aksjonen mot gisseltakerne. Det skal være 25 spesialsoldater ved hotellet.

Frankrike har også spesialstyrker på plass. De amerikanske og franske soldatene skal hjelpe de lokale soldaten i Bamako med å evakuere gisler fra hotellet. Det forteller kanalen Al Jazeera.

Spesialsoldatene er nå inne i hotellet. Der har gisseltakerne gått fra rom til rom oppover i etasjene. De har sperret seg inne i øverste etasje.

Innenriksdepartementet i Mali sier at 87 har rømt eller er hjulpet ut av hotellet.

Det skal ikke være nordmenn på hotellet.

LES OGSÅ: Minst tre mennesker drept i gisselaksjon

Mer fra Verden

På forsiden nå