Verden

21 drept i angrep mot universitet

Et universitet i Pakistan ble angrepet av menn med våpen. 21 personer skal være drept, ifølge politiet.

Et universitet nær Peshawar nordvest i Pakistan ble angrepet onsdag morgen. Helsearbeidere opplyste først at fem personer var drept. Politiet bekreftet like etter at 21 var døde.

– Folk har blitt skutt og drept, sier Bilal Faizi til nyhetsbyrået AFP. Han er en talsmann for de som hjelper til på området.

Det er uklart om noen av de drepte er angripere. Politiet har bekreftet at minst to angripere er blitt drept.

Det ble hørt to eksplosjoner fra universitetsområdet. Så startet angrepet onsdag morgen. TV-bilder viste soldater som tok seg inn på området. Ambulanser sto parkert utenfor hovedinngangen. Bekymrede foreldre sto og ventet mens de trøstet hverandre.

– De fleste av studentene og de ansatte var i klasserommene da skytingen startet, sier Shabir Khan. Han foreleser i engelsk på universitetet. Khan var på vei fra en universitetsbolig til et klasserom da angrepet startet.

Universitetet Bacha Khan er oppkalt etter fredsaktivisten ved samme navn. De har over 3.000 studenter. Onsdagen var det over 600 flere på universitetet. De skulle på et foredrag i poesi.

– Det var ingen trussel på forhånd. Men vi hadde allerede styrket sikkerheten ved universitetet, sier viserektor Fazal Raheem Marwat.

Politiet sier at angrepet nå er avsluttet.

Pakistansk Taliban har sagt at de er ansvarlige for angrepet.

Flere ledere fordømmer det som har skjedd.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå