Verden
Bildet viser president Barack Obama som holder tale i Vietnam tirsdag.

Ber Vietnam passe på menneske-rettighetene

President Barack Obama tror en bedre situasjon for menneske-rettighetene i Vietnam vil hjelpe på andre ting.

Det er viktig at Vietnam blir bedre på å beskytte menneske-rettighetene. Det kan gi landet bedre økonomi og mer stabilitet, mener president Barack Obama.

— Vietnam har gjort fantastiske framskritt. Men jeg er fortsatt bekymret, sa Obama i en tale tirsdag.

Situasjonen for menneske-rettigheter i Vietnam er ikke bra. Myndighetene nekter folk å demonstrere. Folk som har andre politiske meninger, blir fengslet. Arbeidere får ikke organisere seg. Og mediene blir kontrollert av staten. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Obama er på besøk i Vietnam. Her har han vært siden søndag. Aktivister har bedt den amerikanske presidenten om å snakke om menneske-rettigheter. De håper at myndighetene i Vietnam skjerper seg.

Onsdag reiser Obama videre til Japan. Der skal han møte andre ledere i den såkalte G7-gruppen. De andre medlemmene er Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, Italia og Canada. De møtes en gang i året for å snakke om økonomi og politikk, skriver nettstedet Wikipedia.

Møtet blir avsluttet lørdag i byen Hiroshima. Denne byen slapp USA en atombombe over i 1945. Obama er den første amerikanske presidenten som besøker byen etter andre verdenskrig.

Mer fra Verden

På forsiden nå