Verden

- Blir demokratenes presidentkandidat

Hillary Clinton blir demokratenes presidentkandidat. Det skriver flere amerikanske medier.

I dag er det super-tirsdag i USA. Folket i delstatene California, Montana, New Jersey, New Mexico, North Dakota og South Dakota skal bestemme hvem de ønsker å ha som presidentkandidat. Men flere medier skriver at Hillary Clinton allerede har vunnet nominasjonen.

Nyhetsbyrået AP har spurt i Det demokratiske partiet. 571 av de såkalte superdelegatene vil stemme på Clinton under landsmøtet i juli. Fra før av har Clinton vunnet 1.812 ordinære delegater. Disse har hun fått ved at folket i de ulike delstatene har stemt på henne. Sammen med superdelegatenes støtte vil hun ha til sammen 2.383 delegater. Dette er et delegat mer enn det som er nødvendig for å vinne nominasjonen. Det skriver avisa Aftenposten. Clinton blir dermed den første kvinnelige presidentkandidaten i USA.

Motstanderen til Clinton er Bernie Sanders. Han har blitt populær de siste månedene. Han har vunnet 1.520 ordinære delegater. Ifølge undersøkelsen vil 46 superdelegater stemme på han.

Flere tilhengere til Clinton synes det er dumt at undersøkelsen blir kjent allerede nå. De frykter at mange velgere tror Clinton vil vinne uansett. Da vil de tro at de ikke trenger å stemme på henne. Det kan også føre til at tilhengerne til Sanders blir ekstra flinke til å stemme på ham. Det melder TV-kanalen MSNBC.

Selv skrev Clinton på nettsamfunnet Twitter mandag kveld:

- Vi er smigret, AP. Men vi har fortsatt flere stemmer å vinne. California, Montana, New Mexico, North Dakota, New Jersey, South Dakota. Stem i morgen!

Siste utgave

På forsiden nå